Wees jou!

Vandaag wandelden Michelle en ik langs ‘het Waaltje’ een binnenrivier tussen Hendrik-Ido-Ambacht en Heerjansdam. Daar vonden we de prachtige waterlelies die je terugvindt op de foto’s. Deze waterlelies namen me ook mee in een herinnering, en die herinnering vertaalde zich in een bemoedigende boodschap, die ik graag met je wil delen.

De herinnering is dat ik jaren geleden met Michelle, het Musée d’Orsay bezocht. Een museum voornamelijk gewijd aan de stroming in de kunst die ‘impressionisme’ wordt genoemd. De kunst in het museum raakte mij. De rijkdom aan kleuren, de vrijheid van de kunstenaars om dingen te vertolken in hun eigen kleur en op de manier waarop ze weergaven hoe ze de realiteit waarnamen.

De kunst raakte me mede vanwege het verhaal erachter. Het verhaal hoe deze kunstenaars, van het impressionisme, zich hebben ontworsteld aan de verwachtingen, de geschreven en ongeschreven regels, de dominante mening, de instituten van hun tijd. En dit verhaal, deze worsteling uitte zich in prachtige levende, vrije, kleurrijke kunst die tot op de dag van vandaag miljoenen mensen raakt en ontroerd.

En vandaag door deze prachtige waterlelies heen, en de daardoor opgewekte herinnering aan ons bezoek aan het museum in Parijs, bemoedigde God mij. En ik geloof dat Hij ook jou daarmee wil bemoedigen.

Wees jezelf! Durf je eigen kleur te zijn. Durf jezelf te uiten. Jezelf weer te geven in de kleur waarin God jou heeft gemaakt. Ook al gaat het dwars tegen alles in. Wees een geestelijke impressionist. Laat de kleur die God je gegeven heeft niet gevangen nemen. Het is die beleving, dat perspectief wat deze wereld nodig heeft.

Geef je eigen kleur aan je woorden, je kunst, je spreken, je grappen, je lach. Wees jou! Ook tegen de stroom in.

Laat je niet beknellen door instituten, (on)geschreven regels, religie, politiek correcte verwachtingen en dogma’s. Geef kleur aan deze wereld. Geef kleur aan de generaties. Geef kleur aan die ene, geef kleur aan de velen. Creëer, probeer, faal, probeer meer, sta op, durf! Wees jou! Wees echt! Wees jezelf.

Blessings,
Albert

Onze Nieuwsbrief

BLIJF OP BETROKKEN VIA ONZE MAANDELIJKSE UPDATES

Blijf Up2date. Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief met persoonlijke updates en ontwikkelingen in onze bediening.

Bedankt voor uw betrokkenheid!