Zitten we nu in de tweede, derde of vierde golf?

Golf na golf. Maar met Jezus slaap ik rustig, ook in de storm.

Je kunt alleen regeren over een storm als je er ook in kunt slapen. Dat is wat Jezus ons leert. In een prachtig verhaal in o.a. Markus 4:35-41. De discipelen hun focus wordt zo geroofd door de storm, dat ze het uitschreeuwen van angst. De focus van Jezus blijft op de Hemel, op Zijn Vader.

Ik moest aan dit verhaal denken. Als we het hebben over de zoveelste golf van coronabesmettingen. Golf, na golf, na golf… een heuse storm en dan nu de wind van een nieuwe variant. Och help moord en brand. De hele wereld in paniek. Maar paniek zelfs ook onder Christenen! Net als de discipelen hun focus volledig op de zoveelste golf; “Meester, bekommert u zich niet dat wij vergaan”

En Jezus die in hetzelfde bootje zit, ligt te slapen. De beste plek. In de storm. Zo blijkt althans. Want als ze Hem in paniek wakker maken, dan blijkt het slapen Hem zeer goed te hebben gedaan. De golven krijgen geen ruimte meer en de wind moet gaan liggen.

Ik geloof dat dit een profetisch beeld is voor ons. De beste plek op de boot, is de plek van Jezus. We mogen slapen, omdat we veilig zijn. Veilig bij een God die stormen stilt, golven bestraft! Daar ligt onze eerst focus, in de connectie met God, die het aan zijn geliefde kinderen geeft, zelfs ook in de slaap. Net als Jezus.

En als we dan leren slapen in de storm, tussen alle golven, dan kunnen we ook leren regeren als we wakker zijn. Wakker om golven te stillen en wind te bestraffen. Wakker om Gods liefde zichtbaar te maken in woorden en daden.

Slaap lekker!

Albert

Onze Nieuwsbrief

BLIJF OP BETROKKEN VIA ONZE MAANDELIJKSE UPDATES

Blijf Up2date. Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief met persoonlijke updates en ontwikkelingen in onze bediening.

Bedankt voor uw betrokkenheid!