We geven elkaar vaak niet het beste, omdat we bang zijn elkaar te kwetsen.

Om elkaar echt het beste te geven, elkaar echt lief te hebben is confrontatie nodig. En toch vermijden veel mensen confrontatie omdat ze bang zijn gekwetst te worden of de ander te kwetsen.

Toch weet ik uit ervaring en vanuit het woord van God, dat het onvermijdelijk is om elkaar te durven confronteren als je verlangt naar krachtige diepe verbindingen met mensen om je heen.

Het woord van God laat ons Jezus zien als openbaring van de Vader. De afspiegeling van Gods wezen. En Jezus is behoorlijk confronterend. Naar zijn natuurlijke ouders, zijn discipelen, volgelingen en naar de mensen die naar Hem komen luisteren. En het heeft mensen gekwetst. Ze verlaten Hem, wijzen hem af, tonen onbegrip. Maar toch koos Jezus voor de confrontatie. Omdat Hij echt liefheeft. Zijn hart vrij en open wilde houden. Mensen te kostbaar vindt om ze te laten schieten.

Ook mijn ervaring. Zelfs nog heel recent toen ik sprak over eer, deed ik ook een oproep om mij persoonlijk te confronteren. Daar kwamen wat reacties op en in alle gevallen heeft het me dichter bij mensen gebracht, duidelijkheid gecreëerd. Jukken gebroken. Onrealistische verwachtingspatronen doorbroken. Was het af en toe kwetsend? Ja. Mijn gevoel moest ik voortdurend onder de gehoorzaamheid van God brengen.

Als je de confrontatie niet aan durft te gaan over dingen die je dwars zitten, met mensen waar je mee verbonden bent, dan zet je heel bewust een masker op. Je bent niet echt en eerlijk. Uiteindelijk zal ook dat het vertrouwen en de verbinding schaden.

Ik wil je aanmoedigen. Neem het risico van liefde. Vraag wijsheid aan de Heilige Geest. Spreek je uit. Vertel eerlijk je liefde voor die ander en hoe je bewust bent van het risico dat je neemt, maar dat je dat toch graag wil nemen omdat je verlangen erachter is dat het goed met die ander gaat, dat je dieper verbonden raakt.

Onze Nieuwsbrief

BLIJF OP BETROKKEN VIA ONZE MAANDELIJKSE UPDATES

Blijf Up2date. Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief met persoonlijke updates en ontwikkelingen in onze bediening.

Bedankt voor uw betrokkenheid!