Wat zegt God zelf?
Deze vraag stelt mijn lieve vrouw Michelle mij heel regelmatig. Op momenten dat ik begin te redeneren of allerlei bedenksels aan elkaar probeer te knopen om dingen te kunnen begrijpen of de juiste richting en besluiten te nemen.

Zo’n simpele vraag, maar zo essentieel. Want ben ik snel bezig om mijn eigen-wijsheid, verstand en gevoel te gebruiken. Om rondjes te dolen, advies aan andere mensen te vragen en mijn eigen plan te trekken. Maar dan is er altijd haar vraag; “wat zegt God zelf?”

Zo brengt ze mij altijd weer terug naar de kern. Wat zegt God zelf? Waarom vraag je niet eerst Zijn inzichten en Zijn antwoorden? Zo hebben we vele schijndilemma’s opgelost, vele onzekerheden doorbroken. Zaken die helemaal niet zo onduidelijk bleken te zijn, als dat ik dacht dat ze waren, zolang ik ze maar in de juiste volgorde behandelde. Te beginnen bij de Bron van Wijsheid, God zelf.

Wat zegt God zelf? Ik geloof deze morgen dat deze vraag in de vakantieperiode essentieel is. Welke keuzes maak je voor een nieuw seizoen? Waar moet je, je aandacht aan geven? Welke relaties moet je investeren? En wat je vragen ook zijn….

Waarom vraag je het niet eerst aan God zelf? En dan zal je zien dan Hij gaat bevestigen wat Hij spreekt. In vrede, vreugde in je hoofd en hart en uiteraard ook door anderen om je heen. Maar de juiste volgorde is altijd te beginnen met; “Wat zegt God zelf?”

Onze Nieuwsbrief

BLIJF OP BETROKKEN VIA ONZE MAANDELIJKSE UPDATES

Blijf Up2date. Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief met persoonlijke updates en ontwikkelingen in onze bediening.

Bedankt voor uw betrokkenheid!