Wat ben jij verloren onderweg?
Ga het terughalen!

God wekte mij met exact deze bovenstaande woorden. Ik ervaarde dat het een sterke profetische urgentie heeft. Ga ervoor deze week, deze maand, deze vakantie. Ga terughalen wat je bent verloren.

Een jaar of 20 geleden had ik ons toen gloednieuwe, en destijds voor ons zeer kostbare, digital fototoestel even op het dak van de auto gelegd, terwijl ik langs de weg iets moest pakken voor een van mijn jongens. Een volle auto, kleine kinderen, gejengel en erg benauwd weer… even snel iets doen en direct ook helemaal vergeten.

Ergens een heel eind verder kwam het toestel opeens mijn gedachte in gesprongen. Oh nee, het toestel op het dak laten liggen. Snel gestopt, vol hoop dat beweging, wind en snelheid onze auto op miraculeuze wijze zouden hebben omzeild en het toestel er nog zou liggen. Maar helaas. Het was verdwenen.
We zijn direct teruggereden ook al waren we al een heel eind onderweg. Het was voor ons in die tijd zo iets kostbaars dat we er niet aan dachten om zomaar te accepteren dat we het toestel zouden verliezen.

Als je iets kostbaars vergeet of verliest dan zorg je dat je het terugvindt. Ook al kost het je tijd of moeite. Als er iets kostbaars van je wordt geroofd of afgepakt dan ga je erachteraan om het terug te krijgen, doe je aangifte, bel je de politie. Je accepteert het niet. En ik geloof dat God je door deze boodschap wil wakker schudden om niet te accepteren wat je bent kwijtgeraakt!

In het geestelijke zijn we mensen vaak zo gemakkelijk. Lui bijna zou ik zeggen of misschien is lauw nog een beter woord. Ik heb zelf regelmatig van die momenten waarop ik denk, waarom voel ik niet meer die hele diepe vreugde, waarom ervaar ik niet meer die ongelimiteerde liefde voor mensen. Ik ben het verloren, het is beschadigd, het is geroofd. En bijna ben ik dan geneigd om het zomaar te accepteren. Want dat is het makkelijkste. Dat gevoel van; “Het zal wel.” vanuit pijn, frustratie of vleugje bitterheid.

Meestal over het gedrag van een ander overigens, want dat is het makkelijkste. Het is uiteraard de schuld van de kinderen dat ik het fototoestel op het dak van de auto had gelegd. Niet mijn eigen onrust, mijn beoordelingsfout of mijn gedrag. De oorzaak ligt in onze ogen natuurlijk vaak bij iets wat we niet zelf in de hand hebben.

En soms is het ook zo, en ligt de oorzaak buiten jezelf. Maar zelfs al ligt de oorzaak buiten jezelf, de Oplossing draag je mee in jezelf! Een God die je alles heeft gegeven wat je nodig hebt.

Het is tijd om terug te halen wat je bent verloren. Want in Christus is heel de volheid van de Hemel gewoon voor ons beschikbaar. Het antwoord van de Vader aan Zijn oudste zoon raakt mij altijd diep; ‘En hij zei tegen hem: Kind, jij bent altijd bij mij en al het mijne is van jou.’ Lukas‬ ‭15:31‬

Wat heb je verloren?
– je blijdschap?
– Je waardigheid?
– Je onbevangenheid?
– Je heiligheid?
– Je vrijgevigheid?
– Je enthousiasme?
– Je ……

Het is tijd om het terug te halen!
Weet je niet hoe? Het is meestal eenvoudiger, en daardoor misschien juist nog wel veel moeilijker, dan je denkt;
1. Neem de tijd alleen met God. Even geen telefoon, geen media, geen andere mensen.
2. Vertel Hem wat je kwijt bent geraakt. Vertel het hardop of schrijf het eens op.
3. Laat ook de emoties toe die het oproept. Laat je tranen komen, ervaar de boosheid, geef de teleurstelling ruimte in je hart.
4. Nodig God zelf uit om je daarin te troosten, antwoorden te geven en heling te brengen.
5. En ontvang herstel van dat wat je was kwijtgeraakt, dat wat je bent verloren.
6. Kom je er niet uit alleen, zoek hulp bij een betrouwbare geestelijke broer of zus die je kan helpen je emoties bij God te brengen.

Ons toestel hebben we uiteindelijk teruggevonden. Een paar honderd meter bij de plek vandaan waar we het hadden verloren. Helaas beschadigd, maar daarvoor is altijd herstel, of in ons geval zelfs een volledige nieuwe. Door de verzekering. Maar die verzekering hebben we allemaal ontvangen in Christus Jezus. De verzekering van Zijn oneindige liefde!

‘Want ik ben verzekerd, dat noch dood noch leven, noch engelen noch machten, noch heden noch toekomst, noch krachten, noch hoogte noch diepte, noch enig ander schepsel ons zal kunnen scheiden van de liefde Gods, welke is in Christus Jezus, onze Here.’ ‭‭Romeinen‬ ‭8:38-39‬ ‭NBG51‬‬

Ga terughalen wat je bent verloren en gebruik die verzekering die we hebben ontvangen. Zodat je weer de diepte van Liefde, Vreugde en Vrede kan ervaren die bij je hoort!

In Jezus Naam!

Blessings,

Albert

Onze Nieuwsbrief

BLIJF OP BETROKKEN VIA ONZE MAANDELIJKSE UPDATES

Blijf Up2date. Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief met persoonlijke updates en ontwikkelingen in onze bediening.

Bedankt voor uw betrokkenheid!