Dit waren de woorden waarmee Jezus Zijn gemeente schiep; ‘Want waar twee of drie in Mijn Naam bijeengekomen zijn, daar ben Ik in hun midden.’
‭‭Mattheüs‬ ‭18:20‬ ‭

Hij creëert daarmee een plaats van autoriteit. De eklesia. Een bijeenkomst die gezag heeft. Naar een Romeins concept in die tijd, waarin bij afwezigheid van de keizer er autoriteit was dat als twee of drie Romeinse burgers eenparig een besluit namen, in de naam van de keizer, dit zo rechtsgeldig was dat alleen de keizer zelf het nog kon ontbinden.

Dit was het ontwerp, het idee van Jezus voor Zijn Kerk. En alles wat wij daar aan toe of afdoen zal dit concept verzwakken. Het draait uiteindelijk om Hem. Jezus centraal en de ontmoeting met Hem temidden van andere gelovigen.

Jezus creëert daarmee ook een totaal andere realiteit dan alle Joodse religie en religieuze gewoonten. De gemeente van God is iets nieuws. De focus ligt op het samenkomen en de belofte die eraan verbonden is, daar ben Ik in jullie midden.

Elke plek waar dit, Zijn aanwezigheid in verbondenheid met ons samenkomen in Zijn naam, tastbaar is zal ook autoriteit en invloed hebben. Daar zal Leven, Vrede en Vreugde en Gerechtigheid zijn in overvloed.

Het is simpel, en het begint met onze gehoorzaamheid. Onze gehoorzaamheid om samen te komen. Met ten minste twee of drie. Onze verantwoordelijkheid om zo’n plek te zoeken of zo’n plek te vormen. Teleurstelling in de manier waarop mensen dit concept van Jezus hebben vormgegeven, maakt de belofte van Hem en de verantwoordelijkheid van ons niet anders.

Jezus, help mij om Uw woord vorm te geven in mijn leven. Help mij om niet te denken binnen kaders waarin ik ben grootgebracht of de hokjes en vakjes waarin mensen Uw concept hebben verstopt. Ik wil open en onbevangen in Uw eklesia bewegen. Zodat ik ook open kan ontvangen wat Uw zegen daarop is.

Amen

Blessings,
Albert van der Heide

Onze Nieuwsbrief

BLIJF OP BETROKKEN VIA ONZE MAANDELIJKSE UPDATES

Blijf Up2date. Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief met persoonlijke updates en ontwikkelingen in onze bediening.

Bedankt voor uw betrokkenheid!