5. Volledig bewust-zijn

Ik zag het voor me als een mens die wandelde door een vallei. Overal om die persoon heen waren prachtige dingen. Natuur in alle kleuren, de prachtigste dieren, bronnen met water, vruchten om te eten, noten, zaden. Een plek als een paradijs.

Wat verder uitgezoomd zag ik, hoe deze vallei zich bevond in een grote kale vlakte. Een totale oase in een woest landschap. Maar de persoon die ik zag was zich daar absoluut niet van bewust.

De persoon was zich niet bewust van het grotere geheel, was zich ook niet bewust van de schoonheid en rijkdom om zich heen. Levend vanuit het soort vanzelfsprekendheid wat instaat als verwondering en geloof verdwijnen en gewoonte en lauwheid ruimte winnen.

God sprak; activeer het bewustzijn, leef bewust! Bekeer je van moedeloosheid en bewusteloosheid. Stop met overleven, begint met Leven! Leef! Ervaar. Voel. Verwonder je. Laat je niet bewusteloos maken door de maatschappij en de wereldgeesten.

Spreek tegen mensen om bewust te zijn. Laat ze elkaar eraan herinneren om bewust te zijn. Bewust te leven, bewust te kiezen. Zo snel komt alles in een stroom van gewoonte, gemak en vanzelfsprekendheid. En voor je het weet leef je, onbewust van alles wat God ter beschikking heeft gesteld.

‘Zijn oudste zoon nu was op de akker. En toen hij dichter bij huis kwam, hoorde hij muziek en reidans.
(…)
En hij zei tegen hem: Kind, jij bent altijd bij mij en al het mijne is van jou.’
‭‭Lukas‬ ‭15‬:‭25‬, ‭31‬

Ik roep je op om 2023 in te gaan, als iemand die zich volledig bewust is van wat God ons heeft gegeven. Als iemand die daar volop gebruik van maakt en geniet. Zodat het Feest zal zijn in de hemel en in onze huizen!

Vader, dank U wel voor een nieuw jaar.
Ik wil mezelf volledig bewustzijn, van alles wat U mij geeft.
Ik kies voor verwondering
Ik kies voor bewustvol leven
Ik kies om mijn focus op U te hebben.
Ik kies voor een vragende levensstijl
Amen

Onze Nieuwsbrief

BLIJF OP BETROKKEN VIA ONZE MAANDELIJKSE UPDATES

Blijf Up2date. Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief met persoonlijke updates en ontwikkelingen in onze bediening.

Bedankt voor uw betrokkenheid!