4. Ben jij bereid te radicaliseren?

Ik zie een boom die er niet heel gezond uitziet. De boom staat overeind, maar het gebladerte ziet er uitgedroogd uit en de de vruchten mager en onaantrekkelijk. De wortels reiken nauwelijks ver, in de droge en gecraqueleerde aarde. Wortels zonder houvast, die niet zijn uitgelopen naar de beek. (Jeremia 17:8)

Radicalisering is nodig, hoor ik een stem zeggen. Radicalisering is nodig om gezond te maken. En ik zie de boom schudden als de wortels van de boom opeens in beweging komen en de grond in beginnen te groeien. En hoewel een deel van het uitgedroogde gebladerte loslaat en sommige van de magere vruchten eraf vallen, zie ik hoe de wortels houvast vinden en nieuw voedsel. En de boom weer begint te leven en te herstellen.

Die woorden zijn opvallend. Radicalisering is nodig. Radicalisering is namelijk in onze taal meestal geen positief woord. Maar het is wel heel hard nodig. Het opstaan van radicale Christenen, radicale gelovigen die Jezus zichtbaar maken.

Radicalisering, heeft zijn oorsprong in het woord radix. Radix betekend wortel. Radicalisering is dus feitelijk het herstellen van de wortels, het herstel van je roots. En dat is radicaal. Jezus was absoluut radicaal in het leven en demonstreren van de liefde van Zijn Vader.

Radicaal en ook Compromisloos. Je gaat het niet meer redden door compromissen aan te gaan. Het geluid wat gehoord moet worden is belangrijker dan het zogenaamde resultaat van een compromis met het systeem van de wereld.

Welke gebied je ook invloed hebt; onderwijs, politiek, economie, wetenschap, business, religie, media, of in je gezin het is tijd dat je liefdevol maar compromisloos Gods Waarheid durft te verkondigen en zichtbaar te maken.

Radicalisering is nodig. Geen compromissen meer met systemen van religie, politiek of toverij. Maar simpelweg een helder, radicaal en altijd actueel evangelie. Het is bijna 2023. Ben jij bereid te radicaliseren? Je wortels dieper in Hem?

‘opdat Christus door het geloof in uw harten woont en u in de liefde geworteld en gefundeerd bent,’ Efeze‬ ‭3‬:‭17‬ ‭

  1. L Maliepaard 10 januari 2023 at 20:09 - Reply

    Ik kan niet anders zeggen Amenen nog eens Amen

Onze Nieuwsbrief

BLIJF OP BETROKKEN VIA ONZE MAANDELIJKSE UPDATES

Blijf Up2date. Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief met persoonlijke updates en ontwikkelingen in onze bediening.

Bedankt voor uw betrokkenheid!