Hemelvaart, echt iets om te vieren!?
Het blijft misschien altijd vreemd klinken dat we vieren dat Jezus terug ging naar de hemel. Maar de beloftes die Hij daarbij gaf, waren zo krachtig dat het inderdaad iets is om dankbaar voor te zijn.

Naast een geweldige toekomst die door Hem wordt voorbereid, de Heilige Geest die gekomen is zoals Hij beloofd had, wil ik vandaag even inzoomen op deze laatste woorden van Jezus. Want ook die woorden geven ons alle reden om Hemelvaart te vieren.

‘En Jezus kwam naar hen toe, sprak met hen en zei: Mij is gegeven alle macht in hemel en op aarde.’ Mattheüs‬ ‭28:18‬
– alle macht
– in de hemel
– en op aarde

Alle!
Niet bepaald een woordje wat interpretabel is. Je kunt een hoop theologitus ontvouwen, maar alle is alle. Weinig aan af of toe te doen. Alle! Niet een beetje, niet veel, niet bijna alle. Maar alle.

In de Hemel
In de geestelijk gewesten is de strijd gestreden. Daar waar de oorsprong van onze realiteit is gelegen. Daar is de oorlog voorbij. Het is slechts een kwestie van tijd, voor de laatste verzetshaarden van de vijand zijn opgeruimd.

En op de Aarde
Om het nog even te benadrukken. Ook hier op de aarde. Alle macht. Dus ook in mijn leven. In jou leven. In omstandigheden, in alles. Heeft Jezus macht en mogen wij op Hem vertrouwen dat Hij alles ten goede keert! Altijd! In Alles!

En is ‘de realiteit’ van onze ervaring, van ons waarnemen anders? Laten we die dan ondergeschikt maken aan de Waarheid. Aan het Woord. Aan de Heilige Geest, die levend maakt. Alle macht… is alle macht.

Alle reden dus… om te vieren vandaag dat Hij is teruggegaan naar Zijn Vader. Alle reden om vertrouwen op De Koning die alle beloftes waar maakt. Want Hem is gegeven alle macht!
Alle!

Blessings,
Albert
+ wat foto’s uit Kreta van vandaag

Onze Nieuwsbrief

BLIJF OP BETROKKEN VIA ONZE MAANDELIJKSE UPDATES

Blijf Up2date. Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief met persoonlijke updates en ontwikkelingen in onze bediening.

Bedankt voor uw betrokkenheid!