Een ster wordt pas zichtbaar als het donker wordt.

Op vakantie in Frankrijk gingen we vaak ‘s avonds laat naar de rivier. Zochten we open plek bij het water. En dan wachten tot het helemaal donker werd. En hoe donkerder het werd, hoe duidelijker je de sterren zag stralen. Zo krachtig dat het zelfs niet echt heel donker meer leek te zijn.

In het duister wordt het licht pas echt goed zichtbaar. Zo is het ook in deze wereld. Alles kan donkerder lijken te worden. Maar hoe meer de duisternis toeneemt, hoe meer jij als lichtende ster zichtbaar wordt.

De Bijbel noemt ons lichtende sterren. (Fil 2:15 NBG) Het was een ster die mensen naar Jezus leidde. (Math 2:9) Dat is onze missie, dat is onze roeping. Dus maak je niet al te druk of het toenemende duisternis. Maar focus je op de Bron van al het Licht. Focus je op Hem. Zorg zo dat je lamp gevuld is. (Math 25)

‘opdat gij onberispelijk en onbesmet moogt zijn, onbesproken kinderen Gods te midden van een ontaard en verkeerd geslacht, waaronder gij schijnt als lichtende sterren in de wereld,’
‭‭Filippenzen‬ ‭2:15‬ ‭NBG51‬‬

We zijn dus niet bang voor de toenemende duisternis. Want we weten dat het uiteindelijk ons Licht zichtbaar zal maken. Zo zichtbaar dat velen Jezus zullen vinden. Want het duister ‘verraad’ nu eenmaal het Licht. Juist als het donkerder wordt, juist nu. Jij bent een ster! Schijn!

Onze Nieuwsbrief

BLIJF OP BETROKKEN VIA ONZE MAANDELIJKSE UPDATES

Blijf Up2date. Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief met persoonlijke updates en ontwikkelingen in onze bediening.

Bedankt voor uw betrokkenheid!