Je hebt geen enkel recht om Jezus af te wijzen

Zomaar midden op de dag. Tijdens een kort moment dat ik aan het bidden ben, word ik opeens geraakt door een soort van verbolgenheid. Verbolgenheid, maar dan gecombineerd met een diep verdriet. En ik moet er iets mee. Schrijven dus, omdat schrijven en spreken nu eenmaal de manieren zijn die God mij heeft gegeven om me te uiten.

Mijn gevoel was een reactie op deze gedachte; “Hoe bizar is het dat er mensen zijn die wel een Bijbel in huis hebben, daarnaast ook Gods voorschriften en Woord uiterst serieus nemen. Ook doen ze oprecht hun best om te leven zoals God het wil. Ze gaan ook iedere zondag naar een kerk om het woord van God te horen en Hem te bezingen met psalmen. Maar het enige waar dit alles omdraait, namelijk Jezus, die wijzen ze af.”

Waar halen mensen het recht vandaan om Jezus af te wijzen?
Wat is dat toch? Hoe kan dat? Het is namelijk ook nog echt een aanzienlijke groep mensen ook. Ik schat als snel dat er minstens 200.000 mensen in Nederland zijn die aan de hele bovenstaande opsomming voldoen, maar niet hun hart en leven aan Jezus hebben gegeven. En zo dacht ik die middag toen ik aan het bidden was, waar halen deze mensen het recht vandaan? Je hebt eigenlijk geen enkel recht om Jezus af te wijzen.

Geen enkel recht? Nou, zo realiseerde ik me, eigenlijk heb je dat recht wel. Want God de Vader plantte ooit in het paradijs naast de boom van het Leven, waar we onbeperkt van mochten eten, ook nog een andere boom. Een boom die dood bracht in plaats van leven. Een boom die kennis van goed en kwaad bracht in plaats van liefde en relatie. Die keuze is er nog steeds. De boom van oordeel, regels en zelf je eigen God zijn is nog steeds begerig om te zien. Jezus de Boom van het leven misschien minder aantrekkelijk voor je, maar Hij roept, komt, koopt, zonder prijs. Neem eet dit is Mijn lichaam.

Dus je hebt vanuit God gezien wel het recht om Jezus af te wijzen. Maar wil je van dat recht dan ook echt gebruik maken?

Heer Jezus, ik geef mijn eigen rechten op. De optie om u af te wijzen. En ik aanvaard u als mijn Redder en Verlosser. Ik aanvaard u als de Boom van Leven voor mijn ziel. In Jezus Naam

Onze Nieuwsbrief

BLIJF OP BETROKKEN VIA ONZE MAANDELIJKSE UPDATES

Blijf Up2date. Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief met persoonlijke updates en ontwikkelingen in onze bediening.

Bedankt voor uw betrokkenheid!