HOOGTEVREES!?

Ik werd instant bevrijd van mijn hoogtevrees!
Zoals je op de fotos bij dit bericht kan zien, waren wij een paar dagen geleden nog heerlijk aan het genieten van de prachtige natuur in de bergen.

En dat is eigenlijk echt een wonder.

Ik heb van jongs af aan intense hoogtevrees gehad. Het bestijgen van een twee treden hoog keukentrapje kon me al doen verstijven. Een toren beklimmen was een lijdensweg. Laat staan de bergen in en met een kabelbaan of stoeltjeslift zoals op de foto.
Maar ik ben er van verlost of bevrijd hoe je het ook wil noemen. Op een dag toen ik over een rooster moest lopen wat zich een meter of 8 boven de grond begon, riep ik Jezus te hulp. In de naam van Jezus elke hoogtevrees verdwijn nu, waren de woorden die ik over mezelf uitsprak. En instant was het alsof mijn hele perspectief veranderde. De angst was simpelweg verdwenen. En al lopend over het rooster begon ik zelfs opeens van de hoogte te genieten.

Een voor mij enorm groot wonder met meer impact dan ik me ooit realiseerde. Want hoeveel dingen had ik onbewust niet gelaten of was ik ontlopen waar je zelf of met je kinderen zo van kan genieten. En in zoveel situaties was ik terughoudend, deed ik niet mee. Van familieschommel, een trap gebruiken tot vakantie in de bergen. Alleen mensen met hoogtevrees weten de impact hiervan op je dagelijkse leven.

En toen had ik geen hoogtevrees meer!

Maar daar zit ik dan, in de stoeltjeslift. En niet zomaar eentje, maar de een na de ander. Krijg er geen genoeg van. Met als hoogtepunt een eindeloze lift die me meer dan 10 minuten liet zweven tussen hemel en aarde. Onder ons de bergmarmotten, boven ons de sneeuwtoppen. En ik geniet. Zonder enige terughoudendheid. Intens en blij.

Maar ik schrijf dit niet alleen omdat ik dankbaar ben voor wat God voor mij deed. Wat ik dus zeer zeker ben! Maar ik schrijf dit stukje omdat God ook jou wil verlossen van je angsten. Of het nu voor hoogtes is of voor andere dingen die met angst jou beperken. God is dezelfde. Ik heb door de jaren heen voor vele mensen gebeden, specifiek voor hoogtevrees maar ook vele andere angsten. En heel veel mensen kunnen getuigen dat ze ervan bevrijd of genezen zijn.

Er is geen angst groter dan onze God.

De afgelopen maand kreeg ik nog prachtige getuigenissen van andere mensen over bevrijding, verlossing en heling van angst. En wat een enorme verschil maakt dat in een leven. Mij kreeg Michelle bjna niet meer van de bergen af. 😇 Anderen schrijven mij over hoe bevrijding van angst leidde tot nieuwe banen, nieuwe woningen, veel meer vreugde, nieuwe contacten en vrienden… en ga zo maar door!

En al schrijvend denk ik, we zouden eigenlijk een een anti-angst dag moeten organiseren! Een goodbye-fear conferentie! Een dag-angst-dag! Goed idee? Met allerlei getuigenissen uit de praktijk, onderwijs en krachtige bediening van genezing en bevrijding. Weg met elke vrees, de hoogte-vrees of die angst voor spinnen die je laat verstijven, weg met sociale fobieën die je ernstig beperken in je zijn. Toch? Gods wil over mij en ook over jou is vrijheid. Wat denken jullie, goed idee?

  1. Albert van der Heide 20 augustus 2021 at 11:57 - Reply

    test albert

Onze Nieuwsbrief

BLIJF OP BETROKKEN VIA ONZE MAANDELIJKSE UPDATES

Blijf Up2date. Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief met persoonlijke updates en ontwikkelingen in onze bediening.

Bedankt voor uw betrokkenheid!