Wat een ophef over de reclame van second love. Het gekke is, bedacht ik me vanmorgen, mijn vrouw is eigenlijk al jaren mijn tweede liefde. En voor u boze reacties gaat plaatsen, ze is er echt helemaal tevreden mee. Het werkt gewoon echt veel beter zo. Ik zal u zeggen als het soms moeilijk is of het zit tegen, dan stuurt me juist naar mijn first love.

Het is andersom ook zo. Ik ben niet haar first love. Ze heeft iemand die ze liefheeft, ver boven mij. Iemand die haar nog nooit teleurgesteld heeft, haar nog nooit verdriet heeft gedaan. Iemand die haar beter kent dan ik haar ooit zal kennen. Iemand die haar troost, beschermt en liefde geeft zoals ik het nooit zal kunnen. 

Dus het kan echt wel werken op die manier. Ik denk dat juist in veel relaties er een ongezonde druk bestaat. Een ongezonde verwachting dat je elkaar gelukkig moet maken. Dat die ander moet zorgen dat jij gelukkig wordt. Maar dat gaat helemaal niet lukken, want je bent niet gemaakt om de ander gelukkig te maken.

Ik kan jou niet gelukkig maken was eigenlijk wel onze bevrijdende conclusie. Er is een maar een die je echt gelukkig kan maken. Als je in die intieme relatie volledig vol bent van liefde, dan pas kan je geven wat de ander nodig hebt. Je kunt alleen maar geven als je hebt ontvangen. Dus je zal moeten ontvangen uit een bron die overvloedig geeft.

We hebben allebei dezelfde First Love. Hij heeft ons niet alleen lief, maar Hij is Liefde. En Zijn naam is Jezus. Wat Hij deed voor ons, maakt dat alles in ons leven anders werd. Dankzij Zijn liefde hebben wij elkaar lief. Daarom is Hij onze First Love forever….

Onze Nieuwsbrief

BLIJF OP BETROKKEN VIA ONZE MAANDELIJKSE UPDATES

Blijf Up2date. Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief met persoonlijke updates en ontwikkelingen in onze bediening.

Bedankt voor uw betrokkenheid!