Soms vinden mensen het spannend als ze een andere mening hebben dan hun omgeving. Vaak komt dat omdat ze gezien hebben dat het hebben van een andere mening nare consequenties heeft. Zeker in groepen en gemeenschappen zoals kerken, verenigingen of politieke partijen.

Het probleem ontstaat vaak doordat het doel van veel leiders is dat ze willen dat hun ‘volgers’ het met hen eens zijn. Ze moeten bevestigd worden in hun gelijk en uitmuntende bijzonderheid. Hun door acceptatie gedreven identiteit hunkert als een soort ‘bevestigingsmagneet’ naar erkenning en goedkeuring. Alles wat dat niet bevordert, wordt ervaren als afwijzing. Daarom creëren ze, soms echt onbewust, trouwe blatende schapen. Een soort baby’s die de overtuigingen van de leider als een fopspeen ingeplugd krijgen om hun eigen mond ervan te weerhouden een mening te uiten.

Lees dit volledige blog op onze Facebook pagina

Written by : Albert van der Heide

Wij zijn Albert en Michelle van der Heide. Al bijna 20 jaar getrouwd en vader en moeder van 4 geweldige zoons. We vinden het heerlijk om samen vol passie en enthousiasme te bewegen in het koninkrijk van God. We ervaren in onze bediening dat zoals de Bijbel het zegt: “Het koninkrijk van God niet bestaat uit woorden, maar uit kracht” hoewel we ook in woorden graag Gods liefde uitdelen.

Onze Nieuwsbrief

BLIJF OP DE HOOGTE VIA ONZE MAANDELIJKSE UPDATES

Nieuwsbrief

inschrijven bij Up2date. Onze maandelijkse nieuwsbrief met persoonlijke updates en alle events en trainingen.

Fijn als je betrokken wilt zijn!

Leave A Comment