Bijzonder eigenlijk, iedere zondag vieren christenen het feit dat Jezus uit de dood is opgestaan. Dat is de oorsprong van de zondagsviering, de samenkomst op de eerste dag van de week.

Toch doet een groot deel van de christenen dat met een gezicht en houding alsof er juist iemand begraven wordt. Er heerst in de dienst een grafstemming en de mensen die er zitten stralen uit dat ze vooral dankbaar zijn als ze weer naar buiten mogen.

Ik werdt getriggerd voor dit stukje, toen ik een artikeltje zocht op rd.nl De site bleek gesloten te zijn op zondag want; “de zondag is voor christenen ook een wekelijkse echo van de Paaszondag”. Maar juist de achterban van het RD ken ik, van binnenuit, als een groep van eerlijke, hardwerkende prachtige mensen, maar die veelal de zondag tot somberdag hebben gemaakt.

Lees dit volledige blog op onze Facebook pagina

Written by : Albert van der Heide

Wij zijn Albert en Michelle van der Heide. Al bijna 20 jaar getrouwd en vader en moeder van 4 geweldige zoons. We vinden het heerlijk om samen vol passie en enthousiasme te bewegen in het koninkrijk van God. We ervaren in onze bediening dat zoals de Bijbel het zegt: “Het koninkrijk van God niet bestaat uit woorden, maar uit kracht” hoewel we ook in woorden graag Gods liefde uitdelen.

Onze Nieuwsbrief

BLIJF OP DE HOOGTE VIA ONZE MAANDELIJKSE UPDATES

Nieuwsbrief

inschrijven bij Up2date. Onze maandelijkse nieuwsbrief met persoonlijke updates en alle events en trainingen.

Fijn als je betrokken wilt zijn!

Leave A Comment