Jezus deed grote wonderen. Vreemd genoeg ontstond er daardoor verwarring bij de wettische leiders in die tijd. Ze wisten zich geen raad met het feit dat God door iemand anders heen krachtiger werkte dan door henzelf. En die persoon voldeed helemaal niet aan het beeld van God zoals ze dat hadden gecreëerd met allerlei voorschriften, regeltjes en wetjes. Zij deden er alles aan om daar wel aan te voldoen en God zo te behagen.

Jezus was volledig anders. Hij was niet bezig met regels en wetten. Deed zichzelf niet anders voor dan Hij was. Hij was compromisloos in Zijn liefde voor het vuil en uitschot van de maatschappij en net zo compromisloos in zijn kritiek op de mensen die regels belangrijker vonden dan liefde.

Het venijn komt naar boven. Het kan toch niet dat God ‘met’ iemand is die zich zo gedraagt. Het stempel van een hoerenzoon, bastaard, een buitenwettig kind, wordt uit de kast gehaald. Een halve waarheid wordt gebruikt om de identiteit van Jezus aan te vallen en Hem als irrelevant aan de kant te schuiven. Karaktermoord zouden we tegenwoordig zeggen.

Lees dit volledige blog op CIP.nl

Written by : Albert van der Heide

Wij zijn Albert en Michelle van der Heide. Al bijna 20 jaar getrouwd en vader en moeder van 4 geweldige zoons. We vinden het heerlijk om samen vol passie en enthousiasme te bewegen in het koninkrijk van God. We ervaren in onze bediening dat zoals de Bijbel het zegt: “Het koninkrijk van God niet bestaat uit woorden, maar uit kracht” hoewel we ook in woorden graag Gods liefde uitdelen.

Onze Nieuwsbrief

BLIJF OP DE HOOGTE VIA ONZE MAANDELIJKSE UPDATES

Nieuwsbrief

inschrijven bij Up2date. Onze maandelijkse nieuwsbrief met persoonlijke updates en alle events en trainingen.

Fijn als je betrokken wilt zijn!

Leave A Comment