Jezus deed grote wonderen. Vreemd genoeg ontstond er daardoor verwarring bij de wettische leiders in die tijd. Ze wisten zich geen raad met het feit dat God door iemand anders heen krachtiger werkte dan door henzelf. En die persoon voldeed helemaal niet aan het beeld van God zoals ze dat hadden gecreëerd met allerlei voorschriften, regeltjes en wetjes. Zij deden er alles aan om daar wel aan te voldoen en God zo te behagen.

Jezus was volledig anders. Hij was niet bezig met regels en wetten. Deed zichzelf niet anders voor dan Hij was. Hij was compromisloos in Zijn liefde voor het vuil en uitschot van de maatschappij en net zo compromisloos in zijn kritiek op de mensen die regels belangrijker vonden dan liefde.

Het venijn komt naar boven. Het kan toch niet dat God ‘met’ iemand is die zich zo gedraagt. Het stempel van een hoerenzoon, bastaard, een buitenwettig kind, wordt uit de kast gehaald. Een halve waarheid wordt gebruikt om de identiteit van Jezus aan te vallen en Hem als irrelevant aan de kant te schuiven. Karaktermoord zouden we tegenwoordig zeggen.

Onze Nieuwsbrief

BLIJF OP BETROKKEN VIA ONZE MAANDELIJKSE UPDATES

Blijf Up2date. Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief met persoonlijke updates en ontwikkelingen in onze bediening.

Bedankt voor uw betrokkenheid!